Vooruitlopend op de bedrijfscertificering bieden wij als Vakschool U de mogelijkheid om al te starten met het certificeren van Uw medewerkers. Voor deze certificering zijn er 6 profielen voor de monteurs met elk een aangepast theorie en praktijk gedeelte.

  • Monteur of 1ste Monteur werktuigkundige Installatie
  • Monteur of 1ste Monteur Service & Onderhoud
  • Monteur of 1ste Monteur werktuigkundige Installatie Service & Onderhoud

De eerste twee profielen zijn bedoeld voor monteurs die enkel installeren en geen in bedrijfstelling doen. Een 1e monteur zal ook kennis van een CLV systeem moeten hebben.

Het tweede tweetal profielen zijn die monteurs die juist enkel service en onderhoud doen en géén installatie werkzaamheden.

De laatste 2 profielen zijn de gecombineerde profielen, zowel installeren als service en onderhoud. Ook hier doet de 1e monteur ook CLV systemen onderhouden. Bovendien moet hij in staat zijn een advies gesprek te kunnen voeren (zie onderstaand schema).

Het is uitermate belangrijk dat voor aanvang van de theorietoets deze indeling per medewerker door de werkgever is vastgesteld.

Voor het personeel bestaat het voorbereidend theorie en praktijk gedeelte voorafgaand aan het examen uit de (mogelijk) volgende stappen:

De Zelftest

Deze gratis  toets is samengesteld door vakmanschap CO en wordt over het algemeen als moeilijk ervaren. Het doel is de deelnemer bewust te maken dat een goede voorbereiding noodzakelijk is, U kunt binnen uw organisatie enkele medewerkers aan te wijzen die deze toets als pilot gaan doen. Vervolgens kunt u inschatten welke van de onderstaande stappen genomen kunnen worden om alle medewerkers te begeleiden naar de CO certificering.

Naast deze zelftest op de website Vakmanschapco is er ook een mogelijkheid tot het gratis volgen van een Elearning module die de deelnemer inzicht geeft of hij al dan niet voldoende theoretische kennis heeft.

Op basis van de uitkomsten kunt u beoordelen welke medewerkers in aanmerking moeten komen voor de bijscholing.

Theorie training voor de CO erkenning bij Vakschool Installatietechniek Bouw Zuid Limburg

Praktijktraining gaar niet zonder de bijbehorende theorie te behandelen. Daarom heeft de Vakschool Installatietechniek Bouw Zuid Limburg op basis van de diverse examenprofielen twee gecombineerde theorie en praktijktrainingen ontwikkeld die uw medewerker voorbereiden op de certificering.

De vakschool biedt twee verschillende theorie/praktijk examenvoorbereidingen aan:  

  1. Installeren Gastoestellen volgens norm CO erkenning

Monteur of 1ste Monteur werktuigkundige Installatie

                Duur: 5 dagdelen van 3 uur kosten € 535,– exclusief BTW

2. Onderhoud Gastoestellen + Praktisch Meten volgens norm CO erkenning

  • Monteur of 1ste Monteur Service & Onderhoud
  • Monteur of 1ste Monteur werktuigkundige Installatie Service & Onderhoud

Duur: 5 dagdelen van 3 a 4  uur kosten € 850,– exclusief BTW

De Vakschool biedt tevens de mogelijkheid om aansluitend op onze locatie het theorie examen digitaal te doen. Hiervoor brengen wij € 25,- per persoon in rekening. Er wordt voor de deelnemer een uur gereserveerd, aansluitend aan de laatste theorieles  inclusief een PC waarmee hij kan inloggen.

Praktijktraining voor de CO erkenning bij Vakschool Installatietechniek Bouw Zuid Limburg

Na het behalen van het theorie examen gaan we samen aan de slag met het in bedrijfstelling van de installaties. dit doen we in de praktijkruimte van de Vakschool gelegen in het Flexiforum.

afhankelijk van de wensen kan hiervoor een individuele aanbieding gemaakt worden worden afgestemd op de persoonlijke wensen van de medewerker en afgestemd op de eisen en vaardigheden die tijdens het praktijkexamen aan de orde komen.

Praktijkexamen CO

Nadat zowel de theorie als ook de praktijktraining is afgerond kan er in de vakschool examen gedaan worden.

De vakschool beschikt over een geaccrediteerde examenruimte en biedt de volgende praktijkexamens aan:

-Monteur service en onderhoud (€ 300.00 ex. BTW)
-Eerste monteur service en onderhoud (€ 300.00 ex. BTW)
-Monteur werktuigkundige installaties (€ 300.00 ex. BTW)
-Eerste monteur werktuigkundige installatie (€ 300.00 ex. BTW)
-Monteur werktuigkundige installatie en service en onderhoud (€ 595.00 ex. BTW)
-Eerste monteur werktuigkundige installatie en service en onderhoud (€ 595.00 ex. BTW)

Voor vragen en inlichtingen kunt U contact met ons opnemen per mail: